Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Wat doet een professioneel mentor?

Wanneer de beschikking van de rechtbank betreffende het mentorschap binnen is neemt de mentor contact op met de betrokkene en worden alle indien aanwezigen hulpverleners hiervan op de hoogte gesteld. Op dat moment is Meeuwis M.W. mentor en vertegenwoordigd van de betrokkene. Van de betrokkene wordt direct een dossier aangemaakt dat wordt bijgehouden. De inhoud van het dossier bevat alle voor de uitoefening van mentorschap van belang zijnde documentatie en correspondentie met en ten aanzien van de onder mentorschap gestelde, waaronder in ieder geval: de voor de mentor beschikbare documenten die de vermogenstoestand van de onder mentorschap gestelde betreffen. De voor de mentor beschikbare documenten die de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de onder mentorschap gestelde betreffen. De vastlegging van de contacten van de mentor met de onder mentorschap gestelde, dan wel een aantekening over het uitblijven van het contact. (Alle ingekomen stukken en documenten worden gescand en digitaal gearchiveerd. Meeuwis MW werkt niet met een papieren dossier.

Als mentor neem ik beslissingen op het persoonlijke vlak. Daarbij ben ik verplicht om dit zoveel mogelijk door betrokkene zelf te laten beslissen om de zelfstandigheid te bevorderen. Ook behoort het tot mijn taak als mentor om op het persoonlijke vlak de belangen van de betrokkene te waarborgen en hierbij raad te geven. Samen met betrokkene worden er beslissingen rondom de invulling van de zorg, behandeling, begeleiding en verpleging genomen. Hierbij houd ik als mentor zoveel mogelijk rekening met de wensen van de betrokkene en hoe die in het leven staat. Namens betrokkene zal ik als mentor aansluiten bij zorg overleggen en zijn/haar belangen behartigen bij het opstellen van begeleiding- en behandelplannen. Hierbij zal ik tevens als mentor namens betrokkene optreden, wanneer de zorg niet op juiste manier wordt uitgevoerd.

 

Mentorschap

 

Wat doet een mentor?

Lees verder

 

Intake en communicatie

Lees verder

 

Formulieren

Lees verder

 

Samen verankerd in de maatschappij

Meeuwis MW
Copyright © 2021 Meeuwis MW
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren