Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over Meeuwis MW

Ik ben Ron Meeuwis en werk al een geruim aantal jaren in de hulpverlening als maatschappelijk werker. Een tijd geleden werd ik aangesproken door een bewindvoerder die mij vertelde dat hij mij uitermate geschikt vond om professioneel mentor te zijn. Hierna ben ik mij in deze specifieke rol gaan verdiepen en realiseerde ik mij dat deze bewindvoerder het bij het rechte eind had, de rol van professioneel mentor is mij op het lijf geschreven.

Wat voor mij heel duidelijk is geworden, is dat er door verschillende wetgevingen en bepalingen mensen zelf inmiddels verantwoordelijk zijn voor hun eigen zorg. De afgelopen jaren hebben gemeenten meer verantwoording voor zorg en ondersteuning van hun inwoners toegewezen gekregen. Landelijk is er ook bepaald dat mensen langer zelfstandig moeten blijven wonen. Veel mensen zijn vaak niet op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving, maar moeten wel beslissingen nemen over hun eigen zorg.

Als maatschappelijk werker, heb ik al veel te maken met deze kwetsbare groep mensen die moeite heeft met het zelfstandig behartigen van de eigen belangen. Ik merk dat er niet altijd naar de behoefte van de cliënt wordt gekeken. Organisaties bepalen vaak wat volgens hen goed is voor de cliënt. Doorgaans hebben cliënten daar geen inspraak in, echter hebben ze daar wel een eigen mening over. Ik wil vooral luisteren naar de behoefte van de cliënt en bemiddelen tussen de partijen indien nodig. Daarbij zal ik zoeken naar oplossingen om te komen tot een betere en tevreden samenwerking tussen alle partijen. Als professioneel mentor zie ik het als uitdaging juist de mensen die hun eigen persoonlijke belangen niet zelfstandig kunnen behartigen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Meer weten?

Neem contact op

 

Samen verankerd in de maatschappij

Meeuwis MW
Copyright © 2024 Meeuwis MW
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren